Коронавірусна інфекція (Covid-19): Європейська мовна спілка сприяє створенню цільової робочої групи серед суспільних мовників для обміну інформацією та її перевірки

20.03.2020

Поширення інформації для покращення обізнаності європейської аудиторії

За ініціативи телебачення Франції (France Télévisions), французького суспільного мовника та за сприяння Європейської мовної спілки (EBU) створено групу реагування (через засоби електронного зв’язку), яка налічує понад 20 аналітично-інформаційних відділів головних суспільних мовників Європи, в тому числі BBC (Британія)RAI (Італія), RTBF (Бельгія), RTVE (Іспанія), ZDF/ARD (Німеччина), RTE (Ірландія).

Група була створена наприкінці січня з метою обміну даними стосовно надзвичайної ситуації, пов’язаної з коронавірусною інфекцією, та для представлення достовірної та належної інформації. Нещодавно до складу групи приєдналося радіо Канади.

Головна мета групи – представлення громадськості точної та збалансованої інформації для боротьби з інформаційним безладдям.

Суспільні мовники взяли участь у цій ініціативі, щоб мати можливість обмінюватися інформацією, ексклюзивними новинами, забезпечувати перевірку фактів (fact-checking) та використовувати протоколи безпеки для власних команд.

Ліз Корбін, заступниця директора з питань медіа EBU, очільниця департаменту новин EBU. Фото: сайт ebu.ch

Нова заступниця директора з питань медіа та очільниця департаменту новин Європейської мовної спілки Ліз Корбін підкреслила, що аудиторія, як правило, звертається до суспільних медіа у період кризи, про що свідчить зафіксований нещодавно онлайн-трафік аудіовізуальних суспільних медіа послуг. Коли йдеться про такі чуттєві теми, як охорона здоров’я джерела, що користуються довірою та є надійними, мають найбільший попит. В часи кризи міжнародного характеру об’єднання журналістської спільноти має вирішальне значення, і чим більше суспільних мовників долучаться до ініціативи Європейської мовної спілки, тим більше користі буде у питанні покращення якості суспільної інформації.

Джерело EPRA


Перейти до вмісту